Cesty dětí do staletí, aneb, jak Běla a Kuba poznávali naši historii - Schwabiková, Kateřina (Slovart, 2013)
Přehled o tom, jak se náš svět a lidé postupně vyvíjeli a měnili. Velké množství dějově plných kreseb a čtivý, zábavný a srozumitelný text jsou hlavní přednosti knihy, která dětské čtenáře poutavým způsobem seznámí s naší historií