Rozhodnutí porodní báby - Ebert, Sabine (Knižní klub, 2012)
Třetí díl ságy z raného středověku (Navazuje na titul Osudy porodní báby). Magdeburg v roce 1179. Na dvorském sněmu císař Fridrich Barbarossa hodí rukavici Jindřichu Lvovi. To znamená válku a Christian s Martou každým dnem očekávají, že zasáhne i jejich vesnici. Nakonec markrabě míšeňský, Oto z Wettinu, vezme s sebou Christiana jako velitele svého vojska do boje a Marta musí čelit jiné obtížné výzvě. Oto po dobu válečného tažení předal velení nad christiansdorfským hradem nejstaršímu synu Albrechtovi posedlému mocí. Tomu je Marta se svými zvláštními schopnosti už dávno trnem v oku… Pokračuje titulem Kletba porodní báby.