Kletba porodní báby - Ebert, Sabine (Knižní klub, 2013)
Čtvrtý díl ságy z raného středověku (Navazuje na titul Rozhodnutí porodní báby). Uplynulo téměř pět let od Christianovy smrti a Marta i Lukas stále ještě trpí ztrátou milovaného muže a přítele. Navíc se nezadržitelně blíží den, kdy vládu v Míšeňské marce převezme krutý Albrecht, nejstarší syn markraběte Oty. Navzdory hrozícímu nebezpečí nechtějí Marta a Lukas prchnout, protože musí plnit Christianův odkaz a starat se o skoro už dospělé děti. Klára se má provdat, přestože je tajně zamilovaná do markraběcího mladšího syna a Thomas sní o tom, že se připojí ke křížové výpravě císaře Barbarossy směřující do Svaté země… Pokračuje titulem Sen porodní báby.