Padesát odstínů svobody - James, E.L. 1963 - (XYZ, 2013)
Když Ana Steelová potká podnikatele Christiana Greye, jejich jiskřivá a smyslná aféra nezvratně poznamená životy jich obou. Ana od počátku věděla, že milovat Greye nebude snadné a společný život přinese problémy, které ani jeden z nich nepředvídal. Any se musí naučit sdílet Greyův opulentní životní styl, aniž by přitom obětovala svoji bezúhonnost a nezávislost. Grey naopak musí překonat svoji posedlost Anu ovládat a zaplašit noční můry, které ho stále sužují. Když jsou konečně spolu, spojuje je láska, vášeň, důvěrnost a leží před nimi svět nekonečných možností...