Strážce majáku - Läckberg, Camilla (Motto, 2013)
Patrik Hedström se po těžké nemoci vrací do zaměstnání. Zároveň mají on i jeho manželka Erika plné ruce práce s předčasně narozenými dvojčaty. Hned po návratu na policejní stanici ho zcela pohltí vyšetřování vraždy ekonoma Mats Sverin, který před svou smrtí navštívil ostrov Graskär, o němž v kraji odjakživa kolovaly velmi zlověstné příběhy. Říká se, že ostrov obývají duchové mrtvých, a ti by živým rádi předali své poselství…