Potok stínů - Fielding, Joy (Ikar, 2013)
Román svádí dohromady nesourodou pětici lidí, kteří spolu nedobrovolně prožijí konec týdne v Adirondackských horách. Valerie Roweová se těší na oslavu svých čtyřicátin s přáteli. Rozvádí se se záletným manželem Evanem, který se chystá strávit výjimečný víkend se svou mladou atraktivní snoubenkou Jennifer a šestnáctiletou dcerou Brianne v luxusním horském hotelu. Plány všech se ale zbortí v okamžiku, kdy Evana ve městě zdrží pracovní záležitosti. Požádá Valerii, aby dceru i snoubenku odvezla do hor s tím, že za nimi později přijede. Valeriini podivínští přátelé – starožitnice Melissa a gay James – se nabídnou, že ji doprovodí. Nikdo však netuší, že v horách na ně číhá nebezpečí v podobě sériových vrahů, kteří zabíjejí jen pro své potěšení. Napětí mezi dcerou a matkou se stupňuje stejně jako řádění zabijáků, kteří hledají nové oběti. A pak Brianne v noci zmizí…