Malá noční hudba pro bludičky - Tichý, Jaroslav (U Jelenů, 2013)
Kniha strašidelných povídek pro všechny, co se rádi bojí. Meluzíny kvílejí v komínech, kostlivci pootevírají víka rakví, dveře v komnatách Bílé paní vržou ve stěžejích. Tajemné klepání ve zdech starého zámku, po jehož chodbách bloudí o půlnoci postava Bezhlavého rytíře. Hrůzná tvář se zjevuje za oknem ve svitu sinavých blesků a z močálů se ozývá temné "Půjď!" V každé zemi na světě si vyprávějí o strašidlech a někde jsou na svá strašidla dokonce pyšní, i když se ví, že nikdy nebyla a nejsou, že patří jenom do říše krásných smyšlenek.