Dášeňka čili život štěněte - Čapek, Karel (Knižní klub, 2013)
Jedna z nejoblíbenějších českých dětských knížek vznikla v třicátých letech dvacátého století. Karel Čapek, který ji pro děti "napsal a zakusil", si pořídil do domu na Vinohradech i psa. Tahle krásná knížka kromě Života štěněte obsahuje i další psí příběhy