Sísa Kyselá a ušmudlaný rytíř - Drijverová, Martina (Druhé čtení, 2013)
Bývaly doby, kdy Jeník Placka neměl Sylvu rád. Byla tak protivná, snaživá, vzorná a ve všem lepší! Ostatně kdo četl knížku Sísa Kyselá, ví o tom své. Volné pokračování se odehrává v době, kdy se ledy nepřátelství už prolomily a Sylva je Jeníkovou kamarádkou. Oba jsou o rok starší, a Jeník se Sylvě dokonce obdivuje. Ovšem do slibně se vyvíjejícího přátelství se začnou plést dva noví spolužáci, jimž dívčina přízeň není vůbec proti mysli. A tak má Jeník zase spoustu starostí a práce. A kdože je ten ušmudlaný rytíř? Asi už tušíte…