Skočný příliv - Börjlind, Cilla a Rolf (Knižní klub, 2013)
Ostrovní pláž v zátokách Hasslevikarna se stane němým svědkem nelidské vraždy. Obětí je neznámá těhotná žena. Píše se rok 1987, případ je po čase odložen jako nevyřešený. Po více než dvaceti letech ho znovu otevírá Olivia Rönningová, studentka Policejní akademie. Má k dispozici moderní metody a techniky, novinové články, spisy, svědectví, ale chybí jí to nejpodstatnější - Tom Stilton, který tehdy vedl vyšetřování, ale teď jako by se po něm slehla zem.