Hořící lilie - Dvořák, Otomar (Moba, 2013)
Na pozadí skutečných událostí se blíže seznámíme se svéráznými hrdiny, kteří se pod vedením tajných agentů francouzského krále Ludvíka XIV. propůjčili k provedení největšího teroristického útoku, jaký kdy byl spáchán v Čechách. Město Praha onoho osudného 21. června roku 1689 málem zaniklo ve zhoubných plamenech... V dramaticky stupňovaném ději a monumentálních davových scénách apokalyptické zkázy rozehrává autor příběh, který ani po téměř čtyřech stoletích neztratil svoji naléhavou aktuálnost.