Sesterstvo - Janouchová, Kateřina (Mladá fronta, 2013)
Dům rodiny Lundových je na prodej. Poté, co Cecilie odhalila Johnovu nevěru, žijí manželé odloučeně a mají děti ve střídavé péči. Aby Cecilie zahnala stesk po ztraceném rodinném životě a po dětech, vrhá se s o to větší vervou do práce na porodním oddělení a nechává se pohltit dramatickými událostmi, které se tam odehrávají. Její okolí očekává, že dotáhne rozvod do konce a začne znovu, ona sama si to však ještě nestačila pořádně rozmyslet. Život bez partnera a každý druhý týden i bez dětí jí připadá nezvyklý a těžký, s Johnem však oba chodí na partnerskou terapii, díky níž by snad Cecilie mohla být schopná vnést do svého života nový řád. Zároveň s rozpadem Ceciliiny rodiny se na obzoru objevuje i další problém. Je přepadeno několik mladých žen a na internetu se rychle začnou šířit pomluvy a fámy. A slovo "sesterstvo" najednou dostává nový význam.