Krvavé evangelium - Rollins, James (BB art, 2013)
Zemětřesení v izraelské Masadě zabije stovky lidí a odhalí hrobku v srdci hory. Trio vyšetřovatelů – seržant Jordan Stone, vojenský forenzní expert, otec Rhun Korza, kněz z Vatikánu a doktorka Erin Grangerová, brilantní, ale rozčarovaná archeoložka – jsou vysláni, aby prozkoumali děsivý objev, podzemní chrám ukrývající ukřižované tělo mumifikované dívky. Ale po brutálním útoku na naleziště musí uprchnout a vypukne závod o to, aby vrátili, co bylo kdysi ukryto v sarkofágu hrobky: knihu napsanou prý vlastnoručně Ježíšem Kristem, která má obsahovat tajemství jeho božství. Avšak nepřítel, který jim je v patách, není jako ostatní, jde o moc prastarého zla, které ovládá vůdce s neúměrnými ambicemi a nevypočitatelnou lstivostí. V rozpadající se hrobce i v okázalých chrámech musí Erin se svými společníky bojovat s minulostí vedoucí tisíce let zpět do doby, kdy v temných koutech světa lovily nečisté stvůry, až k okamžiku, kdy Kristus přinesl svou zázračnou oběť, smlouvu o spasení pro ty, kdo by jinak byli na věky zavrženi.