Učedník - Gerritsen, Tess (Knižní klub, 2013)
Volné pokračování románu Chirurg - Boston sužuje řada šokujících vražd manželských dvojic. Způsob provedení ukazuje na sériového pachatele Warrena Hoyta přezdívaného Chirurg, úspěšnému uzavření případu by proto nemělo stát nic v cestě, kdyby. Kdyby Hoyt neseděl už rok ve vězení s nejpřísnější ostrahou! Jane Rizzoliová z bostonském oddělení vražd kdysi Hoyta dopadla a ze střetnutí si odnesla jizvy na dlaních i děsivé vzpomínky. Přesto (nebo právě proto) se ujímá pátrání. Nečekané události zakrátko způsobí, že hrůza, která na místní obyvatele padá, se zdvojnásobí.