Krajina nad pokladem - Drnek, Jan (Street, 2012)
Krajina nad pokladem je psána formou turistického průvodce, který čtenáře v pěti základních trasách provádí po místech intenzívní důlní činnosti v plzeňské karbonské pánvi. Turistika se zde neomezuje na návštěvu přesně lokalizovaných míst bývalých dolů, jak vypadají dnes, ale čtenář je seznamován s celou jejich historií od samých prvopočátků, také s historií těžařských bratrstev a podnikatelů, dozví se základní informace o stavbách lokálních tratí a s dolováním spojené infrastruktury.