Francesca - Small, Beatrice (Baronet, 2013)
V druhém díle cyklu Dcery obchodníka s hedvábím se vracíme do renesanční Florencie. Sotva se uklidnily dramatické události kolem Bianky Pietro d’Angelo, která uprchla z manželství s opilcem a sadistou, aby po jeho násilné smrti nalezla štěstí po boku osmanského prince Amira, už je tu další dcera na vdávání, Biančina mladší sestra Francesca, krásná a svéhlavá.