Praha osudová - Kerr, Philip (Argo, 2013)
I za druhé světové války se vraždilo jinak než masově na frontě. Bernhard Günther je v tomto svém detektivním případu samotným Reinhardem Heydrichem poslán do okupovaného Československa. O víkendu stráveném v zabraném zámečku v Panenských Břežanech, kde se sešly nacistické špičky, je za dveřmi zamčeného pokoje nalezena mrtvola a Bernie musí prokázat, že jeho pověst prvotřídního detektiva se zakládá na pravdě. Jinak by si ho nechvalně proslulý protektor podal...