Úspěšný trenér - Martens, Rainer (Grada Publishing, 2006)
Kniha o coachingu představuje trenérské řemeslo jako inspirující profesi, která nabízí příležitost pomoci lidem stát se lepšími sportovci, a co je ještě důležitější, stát se charakterními lidmi. Je to encyklopedie sportovního tréninku a svou populární formou je přístupná trenérům, cvičitelům a instruktorům na všech úrovních rekreačního, výkonnostního i vrcholového sportu. Jednotlivé kapitoly se dotýkají všech aspektů tréninkového procesu od osobnosti trenéra, trenérské filosofie, trenérských cílů a trenérského stylu přes tréninkové principy, principy řízeného chování sportovců, motivační aspekty, výuku technických i taktických dovedností, principů zvyšování tělesné zdatnosti a výkonnosti i energetického potenciálu...