Děti magie. Do země obrů - Balický, René (Grada Publishing, 2013)
Napínavé příběhy čarodějnických sourozenců Mika a Zuri zavedou děti do fantastického světa plného kouzel a magie, který vychází z reálného prostředí a situací. Děti cestují pomocí teleskřítků z portů vypadajících jako pouliční lampy, využívají služeb magických pomocníků fytů a animů, které získávají za dobré výsledky v kouzelnické škole. Žijí na planetě, která je rozdělena gravitačními liniemi na jednotlivé země. Tyto linie svojí obrovskou "zemskou přitažlivostí" znemožňují invazi jednotlivých zemí či ras k sousedům. Proto vedle sebe mohou žít různé kultury na různých úrovních vývoje a prostřednictvím jednotlivců a jejich dobrodružných výprav se navzájem poznávat a obchodovat spolu. V prvním díle série Děti magie se Mik a Zuri dostanou do Země obrů.