Rose - Webb, Holly (CooBoo, 2011)
Rose žije v sirotčinci od nepaměti. Není to tam zlé, ale moc si přeje, aby jednoho dne mohla jít do služby k hodným lidem. Nic víc nechce a od života nečeká. Její skromné přání se naplní a Rose se ocitá v domě pana Fountaina. A není to dům ledajaký – pan Fountain je mocný kouzelník a magie tady vykukuje z každého rohu. Nebo to snad způsobuje sama Rose? Marcipánové lístky na dortu se chvějí jako ve větru, perníkové figurky k odpolednímu čaji ožívají a sochy na schodech se podezřele hýbou… Ale Rose nechce mít s kouzly nic společného, to není její svět a je lepší se od něj držet dál. Když ale začnou mizet děti z okolí a nakonec i kamarádka ze sirotčince, zdá se, že Rose nebude mít na vybranou… Pokud máte rádi Harryho Pottera a Lemony Snicketta, budete knihy o Rose milovat!