Komisař Vrťapka a prokletí zubu moudrosti - Morkes, Petr (Mladá fronta, 2010)
Dobrodružná vyprávění slavného psího hrdiny. Komisař Vrťapka rozplétá nitky zločinu v samém srdci zoologické zahrady. Je záhadné zmizení slona Marlona nešťastná náhoda, nebo zlý úmysl? A jak je do všeho zapleten tajemný zub moudrosti? Mějte na paměti, že komisař Vrťapka tentokrát pro dobro a spravedlnost nasazuje vlastní kožich. Naštěstí není věhlasný detektiv na stopě rafinovaného padoucha sám, v patách má nezvanou společnici. A je to vážně kočka!