Babí léto - Váňová, Magda (Šulc a Švarc, 2014)
Babí léto spojuje tři malé romány — tři novely s poutavým příběhem a nepředvídatelným koncem, který se ale ukáže jako nejlepší pro hlavní hrdiny. Stárnoucí klavírista Wenig se zamiluje do krásné, ale povrchní Laury. Jeho romantická hra na city a lásku je Lauře k smíchu a málem by za ni Wenig zaplatil životem, kdyby v pozadí nestála zralá a chápavá zachránkyně. V druhé novele vystupuje Doris Téglová v roli neomylné ředitelky své rodiny. Manžel i dcery se chystají ke vzpouře proti ní, ale Doris na toto nebezpečí reaguje tak nechápavě, že tím nevědomky rodinnou bouři zadusí a na pověsti rodiny a hlavně na Doris není pokřiven ani vlásek. V třetím příběhu se potkají dvě zklamané mladé ženy, které se přitahují svými protiklady. Podnikavá Marta přemluví výbornou kuchařku Gabrielu, aby si otevřely restauraci. Úspěch Lvího dvora zamotá jejich život tak, že mají dohromady nejen restauraci, ale i manžela a milence. V Babím létě se postavy ocitají v různých polohách života, od tragických až po komické, a autorka jim svým humorem pomáhá nacházet kladné nebo dokonce šťastné východisko.