Gabrielův očistec - Reynard, Sylvain (XYZ, 2014)
Po citovém pekle, kterým si museli projít, aby mohli být Gabriel Emerson a Julia Mitchellová spolu, si konečně užívají jeden druhého. Během romantické dovolené v Itálii Gabriel Julii zasvěcuje nejen do méně známých oblastí renesančního umění, ale i do tajů smyslového a tělesného potěšení. Po návratu do univerzitního prostředí se však štěstí změní v očistec a oba musí začít o svou lásku znovu bojovat – s žárlivým ex-partnerem, s univerzitními pravidly, s nepřejícími kolegy a studenty. Bude nakonec osud profesora Gabriela Emersona stejný jako osud jeho vzoru a objektu bádání básníka Danta, nebo si svoji Beatrici a její lásku vybojuje?