Medozvěstka - Crompton, Richard (Knižní klub, 2014)
Nairobi, 2007. Zbývá několik dnů do Vánoc a také do prezidentských voleb. Napětí v zemi stoupá s každým okamžikem. V parku byla nalezena mrtvola krásné masajské dívky, podle všeho prostitutky, brutálně zohavená, jako by na ní někdo vykonal obřízku. Detektiv Mollel - sám Masaj - se pouští do vyšetřování, případ však zasahuje do nejvyšších kruhů keňské společnosti, proto ho detektiv musí rozplétat i proti vůli svých nadřízených. Strhující atmosférická detektivka z prostředí, kde o životě a smrti rozhoduje kmenová politika.