V labyrintu zpravodajských služeb - Růžek, Jiří (Šulc a Švarc, 2014)
Kniha odkrývá čtenářům, jak se od základu formovaly bezpečnostní složky státu po zrušení StB a co všechno se v nich odehrálo a čemu se v té době věnovaly. Po vzoru starých kronikářů autor vypráví jen to, u čeho sám byl nebo co mu vyprávěli očití svědkové. Napsal knihu zajímavě a věcně a opatřil ji dokumenty ze své činnosti v BIS. Tuto historii předkládá čtenáři objektivně a v maximální úplnosti. Krédem jeho knihy je přání, aby zpravodajské služby dělaly svoji práci dobře a politici je uměli rozumně využívat.