Pod pokrývkou zla - Ptáčková, Jindřiška (Původní česká detektivka, 2014)
Kdo zavraždil ředitelku dětského domova, která byla pro někoho vzácnou ženou, ale pro drtivou většinu ztělesněním zla? Podezřelí jsou snad všichni. Těžko by se našel někdo, jak z personálu, tak z dětí, komu by neublížila. A což teprve síť vztahů s lidmi odjinud, s nadřízenými, obchodníky i s vlastní rodinou? Proč se našel obětní beránek, poctivý, bezelstný člověk, který vinu vzal na sebe? Před těmito otázkami stojí mladý, sympatický kriminalista Viktor a odpovědí mu jsou lži, zastírání i vědomé nepravdy, aby se neublížilo. Komu? Až po letech se jedna z hrdinek dozvídá o okolnostech vraždy a zůstává jen hořká příchuť z vědomí, že vina ulpěla na nevinném