Lvice - Lorentzová, Iny (Knižní klub, 2014)
Itálie, 14. století. Rodina mladé šlechtičny Kateřiny padne za oběť rozsáhlé intrice a dívka je nucena probíjet se životem na vlastní pěst. Podezřelý bratranec Fabricio od ní chce údajně odkoupit žoldnéřskou rotu, kterou podědila. Kateřina však brzy začne Fabricia podezřívat, že měl se smrtí jejího otce a bratra něco společného, a vede své vojsko do bitvy sama. Pod brněním bojovnice však tepe srdce ženy toužící po lásce, jíž hrozí, že podlehne kouzlu ctitele z nepřátelského tábora...