V pekle ptáci nezpívají - Pospíšilová, Jarmila (Původní česká detektivka, 2014)
Je časné letní ráno, probuzený les je svěží, ale muž s detektorem kovů si krás přírody nevšímá. Soustředí se jen na hledání, a sotva detektor zapípá, začne opatrně odkrývat kyprou lesní půdu v naději, že konečně našel, co hledal. Nález je však hrůzný .