Rudý šál - Roberts, Nora (Alpress, 2014)
Rudý šál je děsivým symbolem sériového vraha, který tuto zvrácenou rekvizitu svým obětem váže po usmrcení kolem krku. Mladá žena Fiona je jedinou z napadených, která útok tohoto brutálního maniaka přežila. Pracuje jako členka kynologické záchranné jednotky a účastní se i hledání pohřešovaných osob. A i když se snaží na traumatizující zážitek zapomenout a navázat na předchozí idylický život, vše je jinak. Přestože už byl obávaný pachatel uvězněn, kdosi se snaží jeho nedokončený čin dotáhnout do konce a Fee zavraždit