Jitka Lucemburská - Denková, Melita (Klokan, 2014)
Princezna Jitka je pro otce Jana Lucemburského jen figurkou mocenských her: celkem pětkrát ji zasnoubí a nakonec vdá za francouzského následníka trůnu. Jitka touží po lásce, z manžela čiší pouze chlad. Dobrá Bona, jak jí říkali Francouzi, sice svou lásku najde, ale brzy zjistí, jak těžké je žít uprostřed intrik francouzského dvora, kde se za lásku i nelásku krutě platí.