Všechny podoby lásky - Forna, Aminatta (Knižní klub, 2014)
Čtyřicetiletý psycholog Adrian Lockheart se rozhodne odejít z Velké Británie, aby unikl z pout krachujícího manželství i poměrně úspěšné, ale už dlouhou dobu stagnující kariéry, a do hlavního města Sierry Leone přichází krátce po skončení občanské války. V nemocnici se spřátelí s mladým charizmatickým chirurgem Kaiem Mansaryem, který žije jen svojí prací a vzpomínkami na osudovou lásku Nenebeh. Jeho prvním pacientem je umírající profesor historie, jenž zase Adrianovi postupně vypráví svůj životní příběh, v jehož centru stojí vztah s ženou jeho kolegy. Román britské spisovatelky Aminatty Fornaové, který se dostal do užšího výběru na Orange Prize a obdržel Commonwealth Prize za nejlepší knihu roku 2011, je několikavrstevným příběhem o osudech všedních lidí na pozadí nevšedních historických událostí a netušených hlubinách vášně a lásky, hraničící až s posedlostí.