Uvězněná královna - Ciprová, Oldřiška 1979- (Klokan, 2014)
Italská princezna Emma se má provdat za krále Lothara I., on však o nevěstu nejeví zájem. Intriky jeho bratra donutí princeznu k útěku. Cestou na královský dvůr se Emma setká s okouzlujícím synem českého knížete, ten ji bezpečně a bez postranních úmyslů doprovází k Lotharovu dvoru. Jenže Emma cítí, že silné přitažlivosti svého průvodce neodolá.