Bridget Jonesová: Láskou šílená - Fielding, Helen (XYZ, 2014)
Bridget Jonesová se vrací po téměř šestnácti letech na scénu. Leccos se bezpochyby změnilo, ale hodně toho zůstalo při starém. Pravda, Bridget zestárla, sama vychovává dvě děti, ale na jejím přístupu k životu se nezměnilo zhola nic. Někde pod povrchem té současné dospělé Bridget je pořád ta rozpustilá třicítka, co se po hlavě vrhá do nových dobrodružství, věří v lásku až za hrob, je magnetem na trapasy a neustále řeší svou váhu. A i když do jejího seznamu předsevzetí přibyly nové výzvy ("Přestanu před dětmi varovně počítat "Raz. dva.", aniž jsem rozhodnutá, co vlastně udělám, až řeknu "tři".") a některé zůstaly stejné ("Nebudu jíst víc než tři Big Macy nebo panini se sýrem a šunkou ze Starbucks týdně."), je jasné, že Bridget, kterou milují miliony čtenářů po celém světě, je zpátky v plné polní. Bridget je zpět a je prostě skvělá! Budete se smát, budete plakat a hlavně - budete ji milovat!