Hledej faraony a mumie - Valiente, Francisca (SUN, 2009)
V této knize se děti dozvědí spoustu zajímavostí o faraonech a mumiích. Ale nejen to. Ke každé kapitole patří obrázek, na nějž se zatoulalo několik zvířat nebo předmětů, které tam nepatří. Tím se získávání informací stává zábavou