Zdravá záda - Davies, Kim (Slovart, 2008)
Praktický a přehledný návod jak zlepšit své držení těla a tak se vyhnout bolestem zad a poškození kloubů a obratlů. Kniha vás seznámí s nejčastějšími zdravotními problémy se zády a podrobně vám vysvětlí jejich příčiny. Zabývá se konkrétními tělesnými aktivitami, běžnými prohřešky při jejich provádění a způsoby jejich nápravy. Cviky zde uvedené jsou jednoduché, nevyžadují tělocvičné náčiní, ani speciální prostor a jsou sestavené tak, aby účinkovaly přesně na problematické části těla. Kniha vhodná pro ty z vás, kdo mají sedavé zaměstnání nebo trpí poškozením či zraněním pohybové soustavy