Reinkarnovaný - Rose, M. J. (Metafora, 2010)
Fotograf Josh Ryder zažívá děsivé vize, ve kterých je pohanským knězem Juliem žijícím před šestnácti stoletími v Římě. Shodou okol ností se pak ocitne na místě, kde archelogové objevili hrobku vest álky, kněžky, kterou za nedovolený milostný vztah potrestali pohřb ením zaživa. Mrtvá svírá v ruce kazetu s drahokamy a zdá se, že by mohlo jít o legendami opředené "kameny návratů", schopné dokázat realitu minulých životů. Ty však někdo vzápětí uloupí a vedoucího archeologa zavraždí.