Případ kobra - Preston, Douglas (Knižní klub, 2013)
Co všechno se může stát, když se biologická zbraň dostane do nesprávných rukou?Sedmnáctiletá studentka se probouzí s rýmou – o čtyři hodiny později si rozžvýká jazyk a během několika minut umírá. Na druhém konci New Yorku je do nemocnice přivezen bezdomovec s podobnými příznaky. Jejich smrt zapříčinil neznámý virus: množí se neuvěřitelně rychle a nikdo neví, jak se přenáší. Takový organismus mohl stvořit jen génius – jak ho však nalézt? Mladá epidemioložka Alice Austenová stojí společně s agenty FBI před neřešitelným úkolem. A hodiny na biologické bombě začínají odpočítávat… Napínavý a dodnes alarmující debut Richarda Prestona, jehož posledním autorským počinem je dokončení technothrilleru Mikro zesnulého bestselleristy Michaela Crichtona (připravujeme k vydání).