Případ Ludvík - Pötzsch, Oliver (Knižní klub, 2013)
Pro antikváře Stevena Lukase, kterého celý život fascinuje historie, je radostí nalézt deník blízkého spolupracovníka bavorského krále Ludvíka II., jehož tragická smrt je opředena všemožnými legendami. Král Ludvík II. byl zvláštní výstřední osobností, celou svou bytostí toužil po ideálním světě, který se po svém snažil měnit prostřednictvím umění a především bohaté a velmi nákladně výstavbě. Proto byl nazýván králem pohádkovým. Steven se společně s historičkou Sarou pustí do rozplétání těchto více než sto let starých událostí. Brzy však zjistí, že šlápli do nebezpečného vosího hnízda a že se snaží vynést na světlo cosi, co chce někdo za každou cenu utajit. I za cenu jejich násilné smrti. V závěru jako bonus glosář pro teoretiky spiknutí