Znamení kříže - Kuzneski, Chris (Jota, 2010)
První oběť je unesena v Itálii a poté o patnáct set kilometrů dále ukřižována. Druhý den se opakuje tentýž zločin - tentokrát v Asii a Africe. Tři různé kontinenty, ale jeden a ten samý brutální vzor: někdo napodobuje ukřižování Krista. Jonathon Payne a David Jones jso při návštěvě Španělska zatčeni za zločiny, jichž se dopustili během svého působení ve vojenských službách. Naštěstí pro ně CIA sjedná dohodu: všechna obvinění budou stažena, když pomohou dopadnout doktora Charlese Boyda, mistra zloděje, který zcizil některé z nejvzácnějších pokladů Evropy. Najatá dvojice, která nemá příliš na výběr, se pouští do pátrání, aby zjistila, že Boyd není jen zločinec. Je také jedním z nejlepších světových expertů na starověký Řím a stojí na pokraji objevu, který by mohl od základu změnit principy křesťanství