Niceville - Stroud, Carsten (Knižní klub, 2014)
Nevysvětlitelným zmizením desetiletého chlapce z města Niceville začíná podivná série událostí spjatých s temným tajemstvím, které doutná pod pokojným vzezřením města. A postupně se přidávají další dějové linie: vyloupení banky, zastřelení pronásledujících policistů, roztržka lupičů, zmizení postarší členky významného rodu, vydírání... Jako by zde působila neznámá nadpřirozená síla ze záhrobí. A současně události naznačují souvislost s dávným činem, který spojoval nebo rozděloval hlavní rody ve městě. Pátrání vede bývalý příslušník speciálních sil Nick Kavanaugh a v hrůzné noční můře je i s manželkou Kate zatažen do temného světa mezi životem a smrtí. Setkávají se s prastarou nenávistnou silou, temnější a starší, než je horský les obklopující její zdroj: tři sta metrů hlubokou jámu na skalním útesu, zvanou Kráterové jezero.