Sny stříbrné labutě - Rolečková, Eva (Moba, 2011)
Historický román ze začátku 15. století z doby, kdy se začínají šířit myšlenky podobojí. Náboženské boje rozdělující zemi i jednotlivé rodiny zasáhnou i Švamberky, rod se stříbrnou labutí v erbu. Kateřina ze Švamberka opustí rodinu kvůli kalichu a její bratr Bohuslav je zas jeho krutým nepřítelem...