Láska v moll - Holcová, Milena (Šalvar, 2014)
Kdy skončí váš život? Ten rodinný, ten milostný, ten biologický? Kdy je důstojnější to vzdát a kdy má cenu bojovat do posledního dechu? A kdo má právo o tom konci rozhodnout? Autorka ve své knize tyto otázky nasvěcuje z různých úhlů. Na příběhu milostného trojúhelníku nás seznamuje se situacemi, do kterých se velmi pravděpodobně někdy v život dostaneme. Sylva (45let), která svůj sexappeal proinvestovala v rodinném zabezpečení, je zaskočena neperspektivním a o to bouřlivějším vztahem. Marie (60let), která vášeň vyměnila za workoholismus, se snaží uvěřit v romantiku podzimu života. A Jan (65 let), úspěšný spisovatel, který sice ztratil iluze o sobě - ale docela dobře se baví iluzemi ostatních, tvoří neotřelý milostný trojúhelník.