Vražedný chlad ; překladatel Lenka Uhlířová - Penny, Louise (Světový bestseller, 2014)
Ve Three Pines se zase vraždí. A dokonce o Vánocích. Tentokrát se obětí stala zlá, sobecká, panovačná CC de Poitiers, která si v malebné kanadské vísce koupila "prokletý dům". Zdá se, že její smrti nelituje vůbec nikdo včetně nejbližší rodiny a že důvod zabít ji měl tady snad každý. Navíc pachatel zvolil naprosto originální způsob vraždy - tak rafinovaný, že dokázal pořádně zamotat hlavu nejen místní policii, ale i vrchnímu inspektorovi Armandu Gamachovi z quebecké Sureté. Gamache však má oproti ostatním jednu velkou výhodu - dobře ví, že aby našel vraha, musí ho nejdřív pochopit. "Vražda je hluboce lidská věc, a to se týká jak zavražděného, tak i vraha."