Zabiják - Kellerman, Jonathan (Domino, 2014)
"Nezabiju vás, doktore Delaware. I když bych měla." Ta slova pronesla Constance Sykesová, sofistikovaná a úspěšná lékařka, v jejímž dosavadním chování ani brilantní policejní psycholog Alex Delaware nepostřehl sebemenší známku násilnických sklonů. Možná se však mýlil. A možná má navzdory jejímu ujištění pádný důvod k obavám o vlastní život. Setkal se s ní u soudu, kde se dožadovala opatrovnictví dcerky své bohémské sestry. Delaware ovšem neshledal jediný důvod, proč dítě matce odebrat, a v odborném posudku osvojení nedoporučil. Netušil, že Constance Sykesová není zvyklá prohrávat. Nechutná sesterská tahanice totiž výrokem soudu neskončila. To nejhorší mělo teprve přijít: rukou brutálního vraha začnou umírat lidé a dokonce se ztratí i holčička, kvůli které celý spor začal. Začíná jít opravdu do tuhého. Ani s pomocí detektiva Mila Sturgise si totiž nemůže být Alex jistý, že za onen zdánlivě nevinný posudek nakonec nezaplatí životem.