Toulavá kamera 17 - Toušlová, Iveta (Freytag a Berndt, 2013)
Neocenitelný zdroj inspirace při plánování vašich výletů je tu již posedmnácté! Opět se můžete těšit na pestrou paletu vlastivědných zajímavostí, zavedeme vás na známá místa i za atraktivitami, o nichž jste dosud třeba ani neslyšeli. Připraveno je tradičně padesát poutavých reportáží ze všech koutů naší země. Prozkoumejte s námi tajemnou horu Krudum, projděte se královským městem Vysokým Mýtem, které založil Přemysl Otakar II., projeďte se parníkem po Labi v Hradci Králové, vystoupejte na Malý Chlum u Blanska, kterému se přezdívá moravský Říp, v Kralicích nad Oslavou zalistujte historií jedné z našich nejvýznamnějších literárních památek, seznamte se s faunou chovanou v unikátní Kovozoo ve Starém Městě nebo ve Vimperku obdivujte dovednosti šumavských sklářů.