Hořící kříž II. - Gabaldon, Diana (Plejáda, 2014)
Román navazuje na předchozí příběhy Jamieho Frasera a jeho ženy Claire. Po řadě dobrodružství je vichry osudu zavály do Ameriky. Po řadě peripetií se zdá, že jejich dny konečně dosáhly klidu. Chystá se dvojitá svatba, ale zároveň se koná Shromáždění skotských kolonistů. Šíří se totiž nepokoje a řeči o možném povstání.