Případ zrazeného krále - Češka, Stanislav (Moba, 2015)
Příběh se odehrává roku 870 a zachycuje skutečný příběh zrady velkomoravského vládce Rastislava jeho synovcem Svatoplukem. Na jaře roku 870 pořádá král Rastislav hostinu, kterou si mají Moravané připomenout úspěšné odražení franských útoků z předchozího roku a kde se mají upevnit Svatoplukovou vinou narušené vztahy mezi oběma Mojmírovci. Při hostině ovšem dojde k otravě opilého vladyky, který se omylem napil ze Svatoplukova poháru. Většina přítomných si myslí, že to Rastislav chtěl otrávit svého synovce. Slavomír se ovšem oklamat nedá a na královu žádost začne pátrat. V krátké době následují další dvě zákeřné vraždy.