Chceš-li s mužem býti... musíš s ním i výti...? - Jakoubková, Alena (Moba, 2014)
Příběh o nešťastném manželství, z něhož zdánlivě není úniku. Salome se provdá za Adama, ďábelsky přitažlivého muže, z velké lásky, sotva oslaví osmnácté narozeniny. Ukáže se ale, že Adam je nespolehlivý, nedokáže si udržet ani zaměstnání. Z rodného města odcházejí s ostudou, protože Adam zpronevěří peníze v obchodě Salomina strýce. Salome se snaží manžela podporovat a stěhuje se s ním z místa na místo.