V tajných službách Otce vlasti. Svatý grál - Bauer, Jan (Moba, 2015)
Příběh začíná v roce 1368, kdy dominikán Pavel jako agent císaře a krále Karla IV. zařizuje v Římě císařskou korunovaci jeho čtvrté manželky Alžběty Pomořanské. Navzdory tomu se nová císařovna s Pavlem příliš neshodne, žárlí na jeho přátelský vztah ke Karlovi, a aby se ho zbavila, požaduje, aby císařovu sbírku relikvií na Karlštejně rozšířil o tu nejvzácnější – Svatý grál, kalich, z něhož pil Kristus při poslední večeři. Dominikán Pavel ví, jak malá je pravděpodobnost, že tuto relikvii nalezne, přesto se vydává na cestu.