Krysy - Jansa, Pavel (Původní česká detektivka, 2015)
Nová kniha známého autora zavádí čtenáře do zcela "obyčejné" rodiny majitele jazykové školy na menším městě. Když se jeho šestnáctiletou dceru pokusí znásilnit synek z lepší rodiny a surově ji zbije, dostává se do bezvýchodné situace a mašinerie vztahů místní smetánky, v níž platí, že ruka ruku myje. Poté, co na vlastní kůži pozná pocit bezmoci a marného čekání na spravedlnost, podepíše smlouvu se záhadným mužem